)

S-Max

POTPUNO NOVI FORD S-MAX

POTPUNO NOVI FORD S-MAX

Najnovije inteligentne tehnologije i zadivljujući izgled, odlična dinamika i precizno upravljanje, svime se ovime potpuno novi Ford S-MAX izdvaja iz mase. Fleksibilnost, praktičnost i ekonomičnost mu je u genima. Zahvaljujući bogatoj paleti inteligentnih tehnologija novi Ford S-MAX jedan je od najinventivnijih vozila na tržištu u svojoj klasi. Bez obzira na to da li više volite aktivni životni stil ili dajete prednost porodičnoj udobnosti, upravo ste našli automobil koji je kao stvoren za Vas. Nudi Vam prostor u kojem udobno i sa stilom može putovati čak sedam osoba. Sada ga upoznajte malo bolje.

SIGURNOST ZA VOLANOM

Inteligentni pogon na sva četiri točka AWD može nesmetano mijenjati raspodjelu pogonske snage motora zavisno da li vozite po vlažnoj, suvoj ili zaleđenoj površini. Prema potrebi šalje više snage u prednje ili u zadnje točkove. Rezultat je bolje upravljanje i potrošnja, jer sistem zadnje točkove pokreće samo u slučaju potrebe.

IZVRSNA FLEKSIBILNOST

Fleksibilni sistem sjedišta pruža komforan prostor za pet ili čak sedam osoba, pri čemu mogućnost samostalnog spuštanja sjedišta u drugom i trećem redu nudi nebrojeno mnogo različitih konfiguracija. Sedišta u drugom i trećem redu mogu se spustiti jednim pritiskom na dugme i time u trenutku stvoriti mesto za sportsku opremu ili prljag.

PROSTRANA UNUTRAŠNJOST

Dovoljno je pritisnuti dugme i roletna na električno upravljanje podiže se kako bi kroz panoramski krov u kabinu propustila prirodno dnevno svjetlo. Posebni refleksni sloj na staklu pri tome osigurava da se unutrašnjost ne pregrijeva, istovremeno Vas štiteći od štetnih UV zraka. Vaše saputnike će tokom lijepog vremena sigurno razveseliti prelijep pogled na nebo.

FORD SYNC 2

Zahvaljujući poboljšanoj generaciji multimedijskog sistema Ford SYNC 2 sa ekranom na dodir možete Vaš mobilni telefon bežično spojiti sa upravljačkom pločom. Muzikom ili telefonom, navigacijskim sistemom i klimatizacijom možete upravljati jednostavnim glasovnim naredbama ili preko 8" ekrana na dodir u boji na kome možete gledati svoje fotografije. Budući da ovaj materijal sadrži pregled osobina novog vozila Ford S-MAX, neki navedeni elementi mogu biti dio standardne opreme u svim verzijama modela, dok ostali mogu biti dostupni uz doplatu ili samo u izabranim ograničenim verzijama. Konkretne podatke potražite u odjeljku verzija opreme modela novog S-MAX ili se obratite svom najbližem trgovcu Fordovih vozila.

Tehnologija vožnje i iskustvo

Naši dizajneri su kreirali paletu boja, materijala, uzoraka presvlaka, površina i dekoracijskih materijala zahvaljujući kojima novi Ford S-MAX u potpunosti oduševljava. Što se vanjskog izgleda tiče, u ponudi je široka paleta modernih nijansi koje će Vam pomoći da izrazite svoju individualnost. U unutrašnjosti je svaki detalj, svaki šav, svaki komad tkanine i kože savršeno precizno obrađen. Prefinjeno usklađeni uzorci boja sedišta, presvlaka i vratnih obloga upotpunjuju moderni dizajn vozila.

Pametni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) može odmjeriti koliko prijanjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz krivine i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suvoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promjenjivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmjeriti pogon na prednju ili zadnju osovinu, zavisno od uslova na putu. Ovaj sistem sa »okretajem na zahtev« ima odličnu upravljivost i još veću efikasnost.

Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje djelovanje brzini i uslovima na putu. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sistem se brine da lakše okrećete volan, čime osigurava veću agilnost, a pri vožnji u višim brzinama (npr. na autoputu) upravljanje postaje teže tako da Vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sistem EPAS, sada i s nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vjetar kao i ostale parametre vožnje, dok aktivna pomoć protiv pomjeranja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.

Prikaži mapu