)

C-Max

PREGLED

PREGLED

Izuzetno moderan stil i vrhunska tehnologija, objedinjeni u porodičnom automobilu, koji ne poznaje kompromise.

Porodični život zna da bude prilično buran. Novi Ford C-Max je stvoren sa ciljem da nijedna vožnja ne bude naporna.

Novi C-MAX sa 5 sjedišta, odnosno Grand C-MAX sa 7 sjedišta: bez obzira koji model odaberete, moći ćete da uživate u potpuno novom doživljaju prilagodljivosti, praktičnosti i efikasnosti. Ako tome dodate još i izvrsne performanse, jednostavno rukovanje i niz zadivljujućih tehnologija, shvatićete da ste pronašli svoj savršeni automobil.

C-MAX sa pet sjedišta

Niz naprednih tehnologija, koje štede Vaš trud i vreme, pametno su uklopljene u prilagodljiv i prostoran porodični automobil.

Grand C-MAX sa sedam sjedišta

Grand C-MAX je sve što vam je potrebno ako tražite najveću prostranost. Spretan "prelaz" omogućava vam jednostavan pristup do zadnjih sedišta, a izuzetno prilagodljiva unutrašnost pruža potpuno uživanje u porodičnom životu. Možete iskoristiti i veliki broj funkcija, sistema i tehnologija, koje su stvorene kako bi vam olakšale život. Na primer, aktivna pomoć kod parkiranja pomoći će vam prilikom parkiranja vozila u uskim prostorima - bez muke i bez ruku. Dobrodošao je i funkcionalni sistem otvaranja i zatvaranja prtljažnika jednostavnim zamahom noge ispod zadnjeg odbojnika: idealno ako imate ruke pune stvari.

 

NAPREDNE TEHNOLOGIJE ČEKAJU VAŠU KOMANDU

NAPREDNE TEHNOLOGIJE ČEKAJU VAŠU KOMANDU

Kamera olakšava parkiranje unazad

Stubići, ograde i niski zidovi uvek predstavljaju opasnost prilikom manevrisanja... Čim ubacite ručicu mjenjača u „rikverc“, kamera za vožnju unazad se automatski uključuje i na ekranu prikazuje područje iza vozila. Sistem prikazuje i projektovane putanje, što je od pomoći kod parkiranja na tijesnom prostoru.

Vrata prtljažnika koja se automatski otvaraju i zatvaraju

Sistem otvaranja prtljažnika bez ruku je izuzetno koristan, naročito kada nosite puno stvari. Ako imate hands-free ključ (u džepu ili torbici), postavite nogu ispod zadnjeg odbojnika i vrata će se automatski zatvoriti ili otvoriti.

Ford SYNC 2 s glasovnim upravljanjem i kolor ekranom visoke rezolucije, dijagonale 8 inča, osetljivim na dodir.

Najnapredniji sistem za informacije i zabavu, koji omogućava intuitivan nadzor putem govora ili dodira nad većinom ključnih funkcija, uključujući one za upravljanje telefonom, muzikom, klima-uređajem i navigacijom. Uz Ford AppLink, u toku samog putovanja možete pristupiti i nekim od omiljenih aplikacija na pametnom telefonu.

Aktivna pomoć kod parkiranja za parkiranje bez stresa

Pomoću senzora vozilo prepoznaje odgovarajuće bočno ili upravno parking mesto i automatski okreće volan kako bi se automobil sam uparkirao. Kod bočnog parkiranja prilikom napuštanja parking mjesta ovaj sistem Vam pomaže da se lakše uključite u saobraćaj. Kada pokazivačem odaberete smjer, lijevo ili desno, sistem će umjesto Vas okretati volan, a Vi preuzimate upravljanje pomoću papučica za gas i kočenje. Kod vožnje unazad, prilikom napuštanja parkirališta, sistem provjerava da li se sa lijeve ili desne strane približava drugo vozilo. Ukoliko ga primijeti, upozoriće Vas vizuelno i zvučnim signalom. Ovaj sistem djeluje pomoću radara koji ima domet do 40 metara.

Tempomat koji automatski prilagođava brzinu i drži odstojanje

Tehnologija adaptivnog tempomata omogućava Vam da izaberete brzinu kojom želite voziti, tako što sam održava željenu brzinu, a kada vozilo ispred Vas uspori, sistem će takođe automatski usporiti i tako zadržati prethodno određeno odstojanje. Kada je put ispred vas ponovo prazan, sistem će ubrzati vozilo do zadate brzine.

Upozorenje na bezbjednu udaljenost i sprečavanje naletanja kod niskih brzina

I kada je isključen aktivni tempomat, možete odrediti željenu udaljenost od vozila koje se nalazi ispred Vas. Ako mu se previše približite, sistem će vas upozoriti u tri koraka – najprije signalima u boji (od sive, žute do crvene), a zatim će se oglasiti i zvučni signal. Ako sistem za sprečavanje naleta kod niskih brzina prepozna da se vozilo ispred vas iznenada zaustavilo, automatski će zaustaviti vaše vozilo i tako spriječiti sudar i eventualno povrijeđivanje. Ovaj sistem je aktivan do brzine 50 km/h.

Active City Stop

Sve su češće nezgode u saobraćaju koji je usporen ili se odvija jako polako (naročito na prometnim ulicama u većim gradovima). Sistem za sprečavanje naleta kod niskih brzina je tu da vam pomogne da izbjegnete takve saobraćajne nezgode ili da smanjite njihove posledice. Ako primijeti da se automobil ispred Vas neočekivano zaustavio dok vi vozite brzinom do 30 km/h, automatski će početi da skreće. Ovaj sistem je nagrađen za inovativnost nagradom Euro NCAP Advanced za sigurnost.* * Nagrada je dodjeljena sistemu u modelu Ford Focus 2013.

Pomoć pri održavanju pravca u kolovoznoj traci

Sistem za održavanje putanje u kolovoznoj traci koristi kameru u prednjem delu kako bi intevenisao ukoliko primijeti da nenamjerno izlazite iz svoje kolovozne trake. Ukoliko do toga dođe, upozoriće vas vibriranjem volana i vizulenim signalom. Ako na ovo upozorenje odreagujete prekasno ili uopšte ne reagujete, sistem vam može ponuditi pomoć kod upravljanja kako bi vas sigurno vratio u odgovarajuću voznu traku. Ova tehnologija je predviđena za puteve sa više traka (npr. autoput), te će se automatski isključiti kod brzine ispod 65 km/h, a možete ga isključiti i ručno. Korisnu pomoć vozačima predstavlja i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, te automatsko prebacivanje između dugih i oborenih svetala.

Upozorenje na vozila u mrtvom uglu 'BLIS'

Uz pomoć radarskih senzora sistem prati vozila koja Vi možda ne biste primijetili. Kada se pojavi vozilo u „mrtvom uglu“, upozoriće vas aktiviranjem narandžaste lampice u spoljnom retrovizoru. Kako biste zaštitili retrovizore kod vožnje kroz uske prolaze ili prilikom parkiranja na uskim ulicama, novi C-MAX i Grand C-MAX vam omogućavaju da pritiskom na prekidač sklopite retrovizore i tako sprečite eventualna oštećenja. Grijana stakla na vozilu dodatno će Vas zaštititi, jer Vam u nepovoljnim vremenskim uslovima brzo obezbjeđuju vidljivost.

Adaptivna svetla

Biksenonska prednja svjetla opremljena su naprednim sistemom za upravljanje svjetlosnim snopom, koji se prilagođava uslovima vožnje. Zavisno od vrste puta, tehnologija automatski bira jedan od četiri različita svjetlosna intenziteta, a sve kako bi omogućila optimalan raspored svjetlosti. Sistem uključuje i svjetla za vožnju u zavojima, koja se zakreću u skladu sa okretanjem volana.

Pogodnosti

Grijani vjetrobran „Quickclear“ omogućava da staklo ispred vozača i suvozača brzo bude čisto.

Ova funkcija omogućava da automobil lakše osposobite za vožnju u hladnim zimskim jutrima. Pritiskom na taster, nevidljivi grijači će brzo otopiti led ili očistiti od rose vjetrobransko staklo.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači sa senzorima za kišu uključuju se u trenutku kada na vjetrobranskom staklu prepoznaju vlagu, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi na vrijeme uklanjali sve što se nanese na staklo. Možete izabrati jedan od šest različitih nivoa osjetljivosti, pomoću kojih određujete koliko se vlage mora skupiti prije nego što se brisači aktiviraju.

Bolje osvjetljavaju, a ne zasljepljuju druge vozače

Automatsko uključivanje dugih svjetala je korisno za noćnu vožnju jer privremeno smanjuje intenzitet svjetala ukoliko prepozna da je ispred Vas vozilo, bilo da dolazi iz suprotnog ili se kreće u istom smeru. Ovaj sistem sprečava zasljepljivanje drugih vozača. Automatski prebacuje sa dugih na kratka svjetla u zavisnosti od uslova na putu i tako Vam omogućava optimalnu vidljivost u svakom trenutku.

Sklopivi retrovizori umanjuju rizik od oštećenja

U vožnji kroz uske prolaze ili kod parkiranja u uskim ulicama moguće je oštetiti spoljne retrovizore. Uz doplatu je moguće dobiti elektro sklopiva, koja se pritiskom na dugme sklapaju i na taj način sprečavaju nastanak oštećenja. S obzirom da su ovi retrovizori i grijani, omogućavaju i optimalnu preglednost pri niskim temperaturama.

Bezbrižno ustupite vozilo uz funkciju MyKey®

Ford MyKey® Vam omogućava da odredite najveću brzinu, da aktivirate podsjetnik za upotrebu sigurnosnih pojaseva, pa čak i da ograničite nivo jačine audio sistema. Ova inovativna tehnologija osmišljena je tako da automobil možete bezbrižno ustupiti prijateljima ili članovima porodice, jer vrlo lako možete programirati ograničenja.

Iskoristite najbolje iz motora

Revolucionarni 1.0-litarski trocilindrični benzinski motor EcoBoost razvija 125 KS, uz emisiju CO2 od samo 110 g /km za verziju Compact i 117 g/km za verziju Grand C-MAX. Njegov nivo snage je uobičajen za 1,6-litarske motore, s tim da ovaj motor odlikuje efikasnija potrošnja goriva i manja emisija CO2. Tri godine za redom 1.0 EcoBoost je proglašavan međunarodnim motorom godine.

1,5-litarski benzinski EcoBoost predstavlja novost u porodici EcoBoost motora

Ova pogonska jedinica je dobijena smanjenjem zapremine 1,6-litarskog EcoBoost motora, kako bi se obezbjedila manja emisija štetnih gasova i ekonomičnija potrošnja, a sve to bez smanjivanja snage i performansi. U ponudi su verzije od 150 KS sa automatskim mjenjačem ili 6-stepenim ručnim mjenjačem, kao i verzija od 180 KS sa automatskim mjenjačem.

Potpuno nove mogućnosti dizel motora

1,5-litarski TDCi je potpuno nov motor. Baziran na 1,6-litarskom TDCi motoru, nudi jednaku snagu u osnovnoj verziji sa 95 KS, ali i povećan nivo snage od 120 KS u odnosu na prethodni od 115 KS. Osim toga, poboljšana je ekonomičnost tako da troši manje goriva i ima nižu emisiju. Ovaj motor nudi izbor između 6-stepenog ručnog mjenjača i automatskog mjenjača kod verzije od 120 KS.

2,0-litarski dizel je takođe nov

U osnovnoj verziji oslobađa 150 KS i dolazi sa automatskim 6-stepenim ili ručnim mjenjačem sa istim brojem stepena prenosa. Snažniji 2.0 TDCi sa 170 KS prenosi snagu preko 6-stepenog ručnog mjenjača.

Manja potrošnja goriva uz Start-Stop sistem

Kada se vozilo zaustavi ispred semafora ili dok čekate u saobraćajnom zastoju, motor će se automatski isključiti. Pritom, ovaj sistem omogućava nastavak rada bitnih elemenata, kao što su svjetla, klima uređaj, radio i Ford SYNC. Kada pritisnete kvačilo i ubacite ručicu mjenjača u prvi stepen, odnosno kod automatskog mjenjača stisnite papučicu za gas, sistem će ponovo pokrenuti motor. Start-Stop je posebno efikasan u gradskoj vožnji gdje može uštedjeti do 10% goriva.

Efikasniji način punjenja akumulatora

Suprotno od uobičajenih sistema, pametno regenerativno punjenje akumulator puni samo kada je to neophodno. Na taj način, koliko god je moguće, izbjegava punjenje prilikom ubrzanja, čime štedi gorivo i dodatno smanjuje ispuštanje štetnih gasova.

Nagrade Advanced za inovativnost i sigurnost

Novi C-MAX i Grand C-MAX opremljeni su tehnologijama koje su u prošlosti bile nagrađene Euro NCAP Advanced nagradama, što je najveće priznanje koje dodjeljuje vodeća evropska nezavisna organizacija za ispitivanje bezbjednosti vozila. Ova nagrada se dodjeljuje samo najnaprednijim tehnologijama koje pomažu automobilma u situacijama izbjegavanja sudara, prilikom samog sudara, ali i nakon sudara. U obzir su uzete i tehnologije Active City Stop, sistem za održavanje sigurnosnog pojasa i sistem za upozoravanje vozača. * Nagrada je prvobitno dodjeljena novom Fordu Focusu.

Ford SYNC sa karakteristikom Emergency Assistance poziva pomoć kada vi ne možete

Bitan dio sistema Ford SYNC koji spasava život je Emergency Assistance. Ukoliko dođe do saobraćajne nezgode , u kojoj se aktiviraju vazdušni jastuci ili se isključi pumpa za dovod goriva, tehnologija može umesto Vas pozvati službu za pomoć. Poziv možete i prekinuti. Sistem dostavlja ključne podatke, kao što su GPS koordinate, čak i ako niste pri svesti.* * Ford Emergency Assistance funkcioniše u više od 30 evropskih država. Ta funkcija je aktivna kada je Vaš mobilni telefon povezan sa Ford Sync 2 sistemom kada se aktiviraju vazdušni jastuci (osim vazdušnog jastuka za kolena) ili kada se isključi pumpa za dovod goriva. Govorne funkcije i Emergency Assistance nisu na raspolaganju na svim evropskim jezicima.

Koordinisani sigurnosni sistemi aktiviraju se u djeliću sekunde

C-MAX i Grand C-MAX opremljeni su naprednim pametnim zaštitnim sistemom (IPS), koji usklađuje niz sigurnosnih sistema i tako pruža najveću moguću zaštitu Vas i Vaših putnika. Kruta karoserija koja apsorbuje udarce, te napredna tehnologija sjedišta i pojaseva smanjuju mogućnost povreda u slučaju saobraćajne nezgode, a uz njih je na raspolaganju i čitav niz vazdušnih jastuka koji štite putnike sa svih strana. Volan i papučice podešene su tako da se u slučaju sudara pomjeraju u stranu od vozača, što smanjuje mogućnost tjelesnih povreda.

Pouzdanost i u najzahtjevnijim situacijama

Vozilo je opremljeno elektronskim programom stabilnosti (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija kako bi postigao što veću kontrolu nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promene kod upravljanja, skretanja i ponašanja vozila, koje mogu izazvati gubitak kontrole, EPS sistem prilagođava brzinu pojedinog točka i tako obezbjeđuje bolju stabilnost vozila, te sprečava njegovo klizanje. Funkcije ESP sistema uključuju pomoć kod vožnje uzbrdo, pomoć pri skretanju u nuždi i elektronsko pretpunjenje pritiska u kočionom krugu.

 

 

Prikaži mapu