)

Ecosport

PREGLED

PREGLED

NOVI FORD ECOSPORT

Snažan, robustan izgled susreće se sa praktičnim i sposobnim. Atraktivan, pomno oblikovan i inteligentan unutrašnji dizajn obogaćen je nizom pametnih tehnologija. Svjež, karakterističan i hrabar: pripremite se za Novi Eco Sport.

Praktičan i inteligentan

U Novom Ford EcoSportu sve funkcije i tehnologije stvorene su kako bi Vaša putovanja bila još udobnija. Ford SYNC 3 omogućava Vam da ostanete povezani i upravljate svojim telefonom, muzikom i navigacijom pomoću glasovnih naredbi ili 8" ekrana na dodir. Premium B&O PLAY sistem od 675 W Vam pruža jedinstveno, snažno i bogato iskustvo slušanja muzike putem, ni manje ni više, nego 10 vrhunskih zvučnika. Sa promišljenim detaljima kao što su grijana sjedišta, možete biti sigurni da će svaka vožnja biti opuštajuća, ali istovremeno i podsticajna.

Samopouzdanje u vožnji

Sjednite za volan i moći ćete da upravljate nizom naprednih tehnologija koje će Vam služiti kao pomoć u vožnji. Pametni sistem All-Wheel Drive(AWD) pruža izvanredno rukovanje u promenjivim uslovima. Hill Start Assist (Pomoć pri kretanju na uzbrdici) zadržava vozilo kada treba da krenete sa površine pod nagibom. LED svetla za dnevnu vožnju omogućavaju dobru vidljivost sa stilom.

 

PERFORMANSE I EFIKASNOST

PERFORMANSE I EFIKASNOST

Sa novim EcoSaportom dolazi i izbor od tri inovativna i napredna motora. Prvi motor je 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor, šestostruki dobitnik nagrade International Engine of the Year * (Međunarodni motor godine). Motor daje svu moć koju možete očekivati od 1,6-litarskog motora (125 KSa I 40 KS), sa izuzetno efikasnom potrošnjom goriva i malom emisijom CO2. 1,5-litarski TDCi dizel motor pruža 100 KS i samo 107g/km emisije CO2. I turbo 1,5-litarski EcoBlue dizel motor nudi 125 KS snage i 119g/km emisije CO2. * Pobjednik u kategoriji ispod 1,0 litre.

Sigurnost prije svega

Vaša sigurnost je uvijek na prvom mestu. Iz tog razloga, u novom EcoSportu ćete naći tehnologije i sisteme dizajnirane da štite Vas, Vaše putnike i Vaše vozilo. Ključne funkcije uključuju ABS kočnice, sistem elektronske kontrole stabilnosti, sistem pomoći kod proklizavanja i sistem nadzora pritisaka u gumama. Ugrađen je takođe sveobuhvatan paket vazdušnih jastuka: vozačev, suvozačev, bočni vazdušni jastuci, kao i vazdušni jastuk za koljena na strani vozača. To je samo jedan od razloga zašto je automobil dobio nagradu Euro NCAP sa 4 zvezdice.

Impresivna fleksibilnost

Sa novim EcoSportom dolazi iznenađujuće prostrani interijer. Prostor je pametno upotrijebljen, a skladišta za prtljag su povećana tako da se zadnja sedišta mogu sklopiti u dva dela 60/40. Sa flip-up jastukom, zadnja sedišta možete potpuno preklopiti kako biste lakše uneli i preneli prtljag. Prilagodljivi pod prtljažnika možete postaviti u tri položaja – fantastično rješenje kada ne želite da se stvari gomilaju jedna na drugu.

Povjerenje čak i u promjenjivim uslovima

Pametni sistem sa pogonom na sve točkove (AWD) može odrediti razne elemente kao što su: bolje prijanjanje guma uz površinu, održavanje ravnoteže vozila u krivini i brzina reakcije na mokrim, suvim ili ledenim uslovima i na različitim terenima. Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili zadnju osovinu zavisno od uslova vožnje. I ovaj sistem "okretnog momenta" omogućava jednostavno rukovanje i poboljšanu efikasnost.

Dodatna kontrola pri kretanju na uzbrdici

Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici privremeno zaustavlja vozilo na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time Vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je takođe koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

LED dnevna svetla, za vožnju sa stilom i bolju vidljivost

Visoko efikasan napredni sistem svjetla za dnevnu vožnju omogućava Vam jasnu vidljivost danju i noću.

Poznati benzinski 1,0-litarski Ford EcoBoost savršen je primjer tehnološkog napretka novih motora. Dizajniran kako bi osigurao idealnu ravnotežu između snage, performansi i niske emisije CO2, EcoBoost je motor budućnosti.

Najbolje od Vašeg motora

Revolucionarni 1,0-litarski 3-cilindarski EcoBoost benzinski motor šest puta je osvojio nagradu za Međunarodni motor godine*. Sa izborom od 125 KSa ili 140 KS, uživaćete u svim uzbudljivim performansama koje biste očekivali i od konvencionalnog 1,6 motora. Takođe je povećana efikasnost smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2. * 2017 International EngineoftheYear, pobednik u kategoriji do 1,0 litar.

Napredna snaga dizelaša

1,5-litarski Ford EcoBlue je potpuno novi dizel motor i novi EcoSport je prvo vozilo koje će pokretati. Tehnologija ubrizgavanja goriva sa četiri cilindra i sa turbo punjenjem, može generisati moćnih 125 KS. Motor je tih, prefinjen i vrlo efikasan: 4,6 l/100 km, a emisija CO2 je takođe niska: 119 g/km.

Besprijekorno integrisana tehnologija koju možete kontrolisati glasom

Ford SYNC 3 je najsavremeniji sistem koji Vam omogućava povezanost i upravljanje telefonom, muzikom i sistemom navigacije pomoću intuitivnih glasovnih naredbi ili pomoću 8" ekrana u boji osjetljivog na dodir. Povezan je sa aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto*, sa Applink-om omogućen je pristup nekim Vašim najdražim aplikacijama, uključujući Spotify. Pomoću aplikacije Live Traffic izbegnite gužve. *Apple CarPlay™ registrovani je zaštitni znak kompanije Apple Inc. Android Auto™ registrovani je zaštitni znak kompanije Google Inc. Mogućnosti pružanja navedene usluge u našim modelima zavise prvenstveno o uslovima kompanija Apple Inc. i Google Inc. Za pojedine regije, molimo Vas informišite se i kod istih kompanija za više detalja.

Uživo sa sistemom B&O PLAY

Nezavisno o Vašem muzičkom ukusu, zaslužujete slušati muziku onako kako je to sam umjetnik zamislio. Upravo to možete očekivati u novom EcoSportu. Zašto? Zato što je to moguće sa sistemom B&O PLAY. Ovaj vrhunski sistem uz ozvučenje od 675W pruža bogat i moćan doživljaj zvuka pomoću 10 zvučnika, woofera i subwoofera. Specijalizovani akustičari osmislili su, dizajnirali i razvili ovu naprednu tehnologiju baš za EcoSport.

Sjedišta i volan griju kad je to najpotrebnije

Kao dio dodatne opreme možete izabrati grijana prednja sjedišta za vozača i suvozača. Grijanje možete podesiti na tri načina, pomoću prekidača koji upravljaju grijanjem lijevih i desnih sjedišta. Crveno svjetlo pokazuje nivo toplote koju ste izabrali. Bez obzira da li se radi o hladnom jutru, hladnom danu ili hladnoj noći, grijani volan će zagrijati Vaše ruke bolje od para rukavica.

Brzo čišćenje vjetrobranskog stakla uz Quickclear

Ova pametna funkcija osmišljena je kako biste što brže krenuli u hladnim jutarnjim satima. Jednostavno pritisnite dugme, a ultra tanke niti će brzo zagrijati vjetrobransko staklo, odmrznuti i odmagliti i pomoći pri odleđivanju brisača.

Vazdušni jastuci koji štite sa svih strana

Osim prednjih vazdušnih jastuka za vozača i suvozača i vazdušnog jastuka za koljena vozača, bočni vazdušni jastuci omogućavaju zaštitu prsnog koša i dizajnirani su tako da udalje putnike od mesta udarca. Takođe, mogu podići ruke putnika kako bi prostor između putnika i stranog objekta bio što veći. Bočni vazdušni jastuci omogućavaju maksimalnu pokrivenost a nasloni za glavu nude zaštitu od povreda pri trzaju. Osim toga, sigurnosni sistem čine i prednji i zadnji zatezači sigurnosnih pojaseva i limitatori opterećenja. U novom EcoSportu, sigurnost je na prvom mestu.

Napredni sistemi za kontrolu kočenja

Kako bi kočenje bilo efikasano, kombinuje se sistem protiv blokiranja točkova (ABS) i elektronska raspodjela sile pri kočenju. Elektronska kontrola stabilnosti neprekidno prati kretanje Vašeg vozila. Sistem osjeti kada je prijanjanje vozila uz put drugačije i automatski primjenjuje kočenje na pojedinačne točkove te tako stabilizuje vozilo. Sistem nadgleda ponašanje vozila koristeći napredne senzore protiv blokiranja točkova i sistem pomoći kod proklizavanja.

 

Prikaži mapu